Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Νέα δεδομένα για την πρόληψη του Alzheimer

Μέγεθος Κειμένου

Εγκεφαλικές αλλαγές που παρατηρούνται σε μεγαλύτερες ηλικίες με ορισμένες παραλλαγές γονιδίων οι οποίες συνδέονται με σοβαρές νόσους συμπεριλαμβανομένων του Alzheimer, της σχιζοφρένειας και του αυτισμού μπορούν επίσης να απεικονιστούν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου νεογένητων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC), πιστεύουν ότι αυτές οι εγκεφαλικές αλλαγές θα μπορούσαν ν΄ανοίξουν νέους δρόμους σε ερευνητικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η προγεννητική ανάπτυξη του εγκεφάλου θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ψυχιατρική εξέλιξη στην ζωή του ατόμου. «Αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει μια νέα σημαντική κατεύθυνση στην έρευνα επικεντρωμένη στην πρόληψη της εμφάνισης της ασθένειας μέσω της πολύ πρώιμης παρέμβασης σε άτομα υψηλού κινδύνου», επισήμανε η συγγραφέας της μελέτης Rebecca Knickmeyer.

Στη μελέτη συμμετείχαν 272 βρέφη που υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία λίγο μετά τη γέννηση τους. Το DNA του κάθε βρέφους εξετάστηκε για 10 κοινές παραλλαγές επτά γονιδίων που σχετίζονται με διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή, ο αυτισμός και η νόσος του Alzheimer, διαταραχές άγχους και κατάθλιψη.

Αλλαγές στον εγκέφαλο ενηλίκων που βρέθηκαν με τα «ένοχα» γονίδια  όπως πχ το γονίδιο που σχετίζεται με το Alzheimer (APOE), ήταν παρόμοιες με τις εγκεφαλικές αλλαγές στα νήπια που παρουσίαζαν τις ίδιες παραλλαγές γονιδίων.

Πηγή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι