Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Νέα έρευνα – Τα φάρμακα για το Αλτσχάιμερ ωφελούν στην καρδιά

Μέγεθος Κειμένου

Λιγότερες καρδιακές προσβολές και θανάτους σε ασθενείς που λαμβάνουν αναστολείς της χολινεστεράσης που περιέχονται σε φάρμακα για τα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, κατέγραψε νέα έρευνα.

 

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 7.000 ασθενείς με Αλτσχάιμερ για 3 χρόνια. Εκείνοι που λάμβαναν αναστολείς της χολινεστεράσης, είχαν 38% χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Επίσης,26% χαμηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, και 36% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σύγκριση με εκείνους που δεν λάμβαναν τα φάρμακα.

Οι ασθενείς που πήραν τις υψηλότερες συνιστώμενες δόσεις των αναστολέων της χολινεστεράσης (ChEIs) είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και 46% θανάτου, σε σχέση με εκείνους που δεν πήραν αυτά τα φάρμακα, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση για την Καρδιά.

«Αν μεταφράσετε αυτά τα ποσοστά σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100.000 άτομα με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, θα υπάρξουν 180 λιγότερες καρδιακές προσβολές (295 έναντι 475) και 1.125 λιγότεροι θάνατοι από όλες τις αιτίες (2.000 έναντι 3.125) κάθε έτος μεταξύ εκείνων που παίρνουν αυτά τα φάρμακα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν τα χρησιμοποιούν», σχολίασε ο επικεφαλής της μελέτης.

Προηγούμενη έρευνα βρήκε ότι οι αναστολείς της χολινεστεράσης έχουν ευεργετική επίδραση στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και μπορεί να έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.
Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η χρήση τους συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα.

«Δεδομένου ότι πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα φάρμακα προκαλούν μείωση του κινδύνου, αλλά μόνο ότι συνδέονται με την μείωση αυτή», είπαν οι ερευνητές.

Πηγή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι