Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Τα αίτια του Αλζχαιμερ

Μέγεθος Κειμένου

Διαφορετικά είναι τα αίτια για την εμφάνιση Αλτζχαιμερ σε άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με γαλλική μελέτη.


Η Καρέν Ρισί από το νοσοκομείο La Colombiere, στο Μονπελιέ, και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα 6.892 ενηλίκων άνω των 65 ετώνγιανα διαπιστώσουν ότι οο κίνδυνος εγκεφαλικού είναι συχνός στους αρένες πάσχοντεςς ενώ στις γυναίκες το εγκεφαλικό δεν φάνηκε να είναι παράγοντας κινδύνου για Αλτζχάιμερ.


Στην αρχή της έρευνας, και συγκεκριμένα στο διάστημα 1999-2001, κανένας τους δεν έπασχε από άνοια, αλλά το 42% διαπιστώθηκε ότι είχαν μια ελαφρά νοητική εξασθένηση.
Συνολικά, το 6,5% από εκείνους που εμφάνιζαν τα συμπτώματα εξασθένησης της μνήμης εμφάνισαν και άνοια μέσα στην επόμενη τετραετία.


Αναφορικά με τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, οι άνδρες με ήπια νοητική εξασθένηση ήταν οι περισσότεροι υπέρβαροι, διαβητικοί και είχαν υποστεί εγκεφαλικό.
Ειδικά οι άνδρες που είχαν υποστεί εγκεφαλικό είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στο επόμενο στάδιο, δηλαδή να πάθουν άνοια.


Οι γυναίκες με ήπια νοητική εξασθένηση από την άλλη ήταν πιθανότερο να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από τους άνδρες, να μην μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, να υποφέρουν από αϋπνίες και να έχουν λιγότερη στήριξη από τον περίγυρό τους.


Εκείνες που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τις καθημερινές τους δουλειές, κάτι που θα τους επέτρεπε να ζουν χωρίς τη βοήθεια τρίτου προσώπου, είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν Αλτζχάιμερ κι εκείνες που έπασχαν από κατάθλιψη, δύο φορές περισσότερες πιθανότητες. 

Πηγή: Έθνος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι