Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Δελτίο Τύπου - ΗΜΕΡΙΔΑ «Νέες Τεχνολογίες για Ενεργό Γήρανση»

Μέγεθος Κειμένου

Το ερευνητικό έργο MOBISERV του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες για Ενεργό Γήρανση»

Θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων – ΚΕΔΕΑ (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη)   στην  Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της ενεργούς γήρανσης με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, να φέρει σε επαφή επιστήμονες, φοιτητές  (πληροφορικής, ιατρικής, ψυχολογίας κλπ), επαγγελματίες υγείας και περιθάλποντες ηλικιωμένων και να επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών με στόχο πάντα την ενημέρωση των φοιτητών και των επαγγελματιών υγείας.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι ανάγκες των ηλικιωμένων και οι τρόποι κάλυψής τους μέσω των νέων τεχνολογιών, προγράμματα ενίσχυσης μνήμης μέσω Η/Υ, κοινωνικά ρομπότ στην υπηρεσία ασθενών με άνοια κ.α.
Τιμή εισόδου 20 Ευρώ
Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Επικοινωνία
Για την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών
Μάγδα Τσολάκη, καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ (τηλ. 2310 992356, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Για το έργο MOBISERV
Ιωάννης Πήτας, καθηγητής Πληροφορικής ΑΠΘ, επιστημονικός υπεύθυνος (τηλ. 2310 996304, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αναστάσιος Τέφας, επ. καθηγητής Πληροφορικής ΑΠΘ (τηλ. 2310 991932, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι