Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Δελτίο Τύπου - Εορτασμός Παγκόσμιου Μήνα Νόσου Alzheimer 2013

Μέγεθος Κειμένου


Μήνα εκδηλώσεων για τη Νόσο Alzheimer, διοργανώνει η Alzheimer Ελλάς, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου 2013).


Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει μήνα ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο Alzheimer, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Εβδομάδα εκδηλώσεων (2/9/2013 – 8/9/2013) με συμμετοχή στη θεσμοθετημένη σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Νεαπόλεως με τίτλο  «Βαλκανική πλατεία». Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 2 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 -21:00. Η Εταιρεία θα έχει το δικό της εκθεσιακό stand, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Memento» (11/9/2013-20/9/2013): Η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων φιλοξενεί στο μνημείο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος») την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Memento» των Αθανασία Παπαδοπούλου, Κορνηλία Σιδηρά και Μερόπη Μήτρου. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Alzheimer Ελλάς.

16 Σεπτεμβρίου μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2013, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους (στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή) θα τοποθετηθεί περίπτερο της Alzheimer Ελλάς, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο (10:00-21:00). Παράλληλα, θα διενεργούνται με τη χρήση tablet δωρεάν τεστ μνήμης στους ενδιαφερόμενους.

21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Alzheimer: Σε συνεργασία με την κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη», θα λειτουργήσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 ως τις 16.00 περίπτερο στον Πεζόδρομο της Ικτίνου, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την άνοια και παράλληλη διενέργεια τεστ μνήμης από εξειδικευμένους επιστήμονες της Alzheimer Ελλάς.

21 Σεπτεμβρίου, Κάντε μια κίνηση ΜΑΤ στην άνοια!: Η Alzheimer Ελλάς, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργανώνουν το 1ο Φιλανθρωπικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Οι  σκακιστικοί αγώνες θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 21.09.2013 και ώρα 16:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολεγίου Δελασάλ (Πεύκα-Ρετζίκι), το οποίο συνδράμει ευγενικά στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 μ.μ. – 21:00 μ.μ.: Θα διοργανωθεί περίπατος μνήμης (memory walk). Η εκκίνηση  θα δοθεί  στις 18:30 μ.μ στην  Πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα του Αριστοτέλη (πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την οδό Μητροπόλεως), με τερματισμό το κινηματοθέατρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1), όπου θα γίνει σύντομη ενημέρωση για την άνοια και θα ακολουθήσουν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Σας περιμένουμε όλους !


Alzheimer Hellas

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι