Σφάλμα
 • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Δελτίο Τύπου Γραμμή Ζωής "Υπολόγισε σε μένα'

Μέγεθος Κειμένου

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν συμπλήρωσης και αποστολής φορολογικών δηλώσεων για ηλικιωμένους, από τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

 

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, το πρόγραμμα δωρεάν συμπλήρωσης και αποστολής φορολογικών δηλώσεων για ηλικιωμένους με τίτλο: “ Yπολόγισε σε μένα”.

Οι ηλικιωμένοι, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά, καθώς η πλειοψηφία τους δηλώνει άγνοια χρήσης του διαδικτύου, ενώ αναγκάζονται να ζητήσουν έμμισθες υπηρεσίες λογιστών για τη συμπλήρωση και κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων, εξυπηρετούνται από το νέο πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Το πρόγραμμα “ Yπολόγισε σε μένα”, το οποίο υλοποιεί η Γραμμή Ζωής με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, έρχεται για να στηρίξει την ευαίσθητη ομάδα των ηλικιωμένων προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται από την 1η Ιουλίου εξυπηρετεί ηλικιωμένους από όλες τις περιοχές της Ελλάδος (με αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών με  courier).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένους, οι οποίοι πληρούν τα εξής κριτήρια:

 • Άνω των 65 ετών
 • Εισόδημα έως 8.500€
 • Αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο
 • Ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης ενός ακίνητου έως 80  m2 το ανώτερο
 • Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου έως 1.400 cc
 • Καμία αλλαγή στο Ε9 τα τελευταία 3 έτη

 Απαραίτητα έγγραφα για τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης:

 • Αστυνομική ταυτότητα
 • Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων τελευταίου τριμήνου, από τον ασφαλιστικό τους φορέα
 • Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2012
 • Βεβαίωση επιδομάτων για αναπήρους, γεωργικές  επιδοτήσεις και αποζημιώσεις
 • Αποδείξεις καταβολής ενοικίου και μισθωτήριο (για ενοικιαστές)
 • Αποδείξεις εξόδων
 • Λογαριασμός ΔΕΗ
 • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητου (για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτου)

- Ο χώρος εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων διαμορφώθηκε ειδικά για τους σκοπούς του προγράμματος, στην οδό Κοδράτου 4, Αθήνα (στάση μετρό Μεταξουργείο), στο ισόγειο.

- Η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων  γίνεται κατόπιν ραντεβού, ανά μία ώρα, για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων.

- Οι ηλικιωμένοι εξυπηρετούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες  09.00-17.00.

-Για ραντεβού ή περισσότερες πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2113499750.

Το πρόγραμμα “Υπολόγισε σε μένα”, απευθύνεται σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά ούτε και τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για τη συμπλήρωση και αποστολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

Με το πρόγραμμα “ Yπολόγισε σε μένα”,  η Γραμμή Ζωής με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, προσφέρει δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις καθημερινές τους ανάγκες.

Παράλληλα, χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, προσφέρουμε έμμισθη εργασία σε 11 άνεργους συνανθρώπους μας για δύο μήνες, οι οποίοι εκτός αυτού θα έχουν και τη χαρά να εργαστούν σε έναν εθελοντικό οργανισμό και να προσφέρουν υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαφορετικά δε θα είχαν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε αυτήν τη νέα υποχρέωση που τους δημιουργήθηκε από το κράτος.

Η  Γραμμή Ζωής  είναι ο  μοναδικός Εθελοντικός Φορέας στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι  ηλικιωμένοι. Ιδρύθηκε το 2006 από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων. 

Ο στόχος της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, από το 2006 που ιδρύθηκε, ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να υποστηρίζουμε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης μιας ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας.

Η Γραμμή Ζωής, με τα προγράμματα και τις δομές που αναπτύσσει, προσπαθεί βασισμένη στην εθελοντική προσφορά να βοηθήσει όσο μπορεί στην κατεύθυνση αυτή. Το Κόκκινο Κουμπί, το πρόγραμμα του Εθελοντή Γείτονα, η Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία, η Στήριξη μέσω των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Νομική Υπηρεσία, το πρόγραμμα Silver Alert, η Γραμμή  SOS 1065 για καταγγελίες κακομεταχείρισης και κακοποίησης ηλικιωμένων, τα  Eεπισιτιστικά προγράμματα«Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που μας … ανέθρεψαν» και «Κάθε μέρα δίπλα τους!», και τώρα το πρόγραμμα “ Yπολόγισε σε μένα”,είναι κάποιες από τις υπηρεσίες της Γραμμής Ζωής, που προσπαθούν να παρέχουν στους ηλικιωμένους το αίσθημα ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αξιοπρέπειας που πρέπει να έχει κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της "Γραμμή Ζωής"

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι